Maak kennis met: Loes

Vandaag stellen wij graag een van de medewerkers van Hyra Hypotheken voor. Maak kennis met Loes. Als teamlead Hypothekendesk bij Hyra Hypotheken is zij de centrale spil van het team.

Loes is vanaf de oprichting betrokken bij Hyra Hypotheken. Met een rijk arbeidsverleden van meer dan 36 jaar in de financiële dienstverlening, waar ze onder andere heeft gewerkt bij Lloyds Bank en Tulp Hypotheken, brengt ze een schat aan ervaring met zich mee. Eind 2021 kreeg ze de kans om weer te werken in de buy-to-let-markt, en die greep ze met beide handen aan. Ze is een vrouw die altijd klaarstaat voor haar collega’s, adviseurs en de klant, en hecht daarbij grote waarde aan duidelijkheid en open communicatie.

Loes is een ervaren professional en haar favoriete quote is dan ook: ‘Nee is ook een antwoord’.

Waarom heb je ervoor gekozen om te werken in de buy-to-let-markt?

“Ik werd benaderd door Ingage met de vraag of ik interesse had om mee te werken aan de oprichting van een label in de buy-to-let-markt. Dat sprak mij enorm aan, omdat zowel de klant als het product binnen de buy-to-let-markt anders is. Een vastgoedinvesteerder heeft immers andere behoeften dan een consument die een (tweede) woning wil kopen. Ook moeten we rekening houden met andere regels dan bij residentiële hypotheken. De werkomgeving bij Ingage trok mij ook aan,. De lijnen zijn er kort en open communicatie is vanzelfsprekend. Het was voor mij een mooie uitdaging om een bijdrage te leveren aan de groei van dit nieuwe label.”

Welke uitdagingen zie je binnen de huidige markt voor vastgoedinvesteerders?

“Maatschappelijke ontwikkelingen hebben een sterke invloed op de beslissingen van vastgoedinvesteerders. Volgens de huidige regelgeving moeten investeerders rekening houden met de sociale huurgrens van 142 punten(€ 879,66) daarboven is vrije vestiging. Demissionair Minister Huge De Jonge heeft een voorstel gedaan voor een middenhuurregeling. Als voorbeeld een woning met 153 punten  valt nu in de vrije sector waardoor de investeerder vrij  is om een reële huur te vragen. Mocht de ‘wet betaalbare huur’ goedgekeurd worden dan wordt de huurprijs voor alle woningen tussen 142 – 186 punten gereguleerd en wordt de maximale huurprijs vastgesteld aan de hand van het aantal punten. Dit zorgt voor onzekerheid op de markt. Daarnaast worden investeerders geconfronteerd met hogere rente voor de buy-to-let-hypotheek. Voor velen is het hierdoor uitdagend om voldoende rendement te behalen. .” 

Hoe zorg je ervoor dat je team op de hoogte is van de laatste wet- en regelgeving?

“We houden elkaar dagelijks op de hoogte van de laatste nieuwsberichten. Daarnaast bezoeken we ook evenementen om onze kennis actueel te houden. Meestal ga ik hier samen met onze relatiemanager, Mervyn Cuppen, naartoe, om mensen kennis te laten maken met Hyra Hypotheken. Binnen het team hebben we medewerkers met expertise van residentiële hypotheken én met ervaring met buy-to-let-hypotheken. Bovendien werken we nu standaard twee dagen per week op kantoor. Dit bevordert niet alleen de onderlinge verbinding, maar stelt ons ook in staat om elkaar sneller op de hoogte te brengen van de laatste ontwikkelingen binnen de markt.”

Hoe blijft Hyra als label flexibel en wendbaar?

“Wij vinden het belangrijk om mee te bewegen met de markt. Bij Hyra Hypotheken blijven we continue bezig met het verder ontwikkelen van het product en de service die wij bieden. We luisteren naar onze klanten en hun onafhankelijke adviseurs. Onze belangrijkste taak is ervoor zorgen dat de klant en de adviseur met een tevreden gevoel bij Hyra terecht kunnen”.

Wat doe je het liefst in je vrije tijd?

“Ik heb drie kinderen en vier kleinkinderen. Regelmatig pas ik samen met mijn man in het weekend op de kleinkinderen. Ook houd ik erg van koken en bakken. We gaan graag uit eten of op een terrasje zitten.”

Terug naar overzicht