Lancering Hyra Hypotheken

Steeds meer Nederlanders, vooral jongvolwassenen en middeninkomens, kunnen moeilijk aan een koop- of corporatiewoning komen. Zij zijn aangewezen op het huurwoningaanbod van, onder meer, professionele vastgoedinvesteerders. Om ervoor te zorgen dat er geïnvesteerd kan blijven worden in deze huurwoningmarkt, heeft Ingage een nieuw hypotheeklabel opgericht: Hyra Hypotheken. Dit buy-to-let hypotheeklabel richt zich specifiek op professionele vastgoedinvesteerders die appartementen, woningen of combinatiepanden bezitten of willen aankopen voor de commerciële verhuur. “Daarmee bedoelen we dus niet de ouder die een appartement koopt voor een studerend kind, maar de professional die woningen aanhoudt die zijn bedoeld voor de commerciële verhuur”, verheldert Mervyn Cuppen, relatiemanager bij Hyra Hypotheken.

HYRA-service

Dit nieuwe buy-to-let-label, dat voorlopig alleen aan te vragen is via Barlavento, Voep en Beleggingspanden-financiering.nl.,  onderscheidt zich met zijn HYRA-service. “Die staat voor onze Hypothekendesk, Raad en Aandacht. Onze eigen financieringsspecialisten begeleiden onafhankelijke hypotheekadviseurs met persoonlijke aandacht, vóór, tijdens en na een hypotheekaanvraag. Een hypotheekaanvraag voorbespreken of hulp bij het indienen van de aanvraag? Dat kan allemaal bij onze Hypothekendesk”, legt Mervyn Cuppen uit.

“Onze goede voorwaarden maken ons product bovendien aantrekkelijk: we financieren combinatiepanden, hanteren onder meer een automatische rentedaling bij aflossen en kennen een LTV tot 85% bij woningen. Bovendien is het bij Hyra Hypotheken, onder voorwaarden, mogelijk om een bouwdepot aan te houden.”

Acceptatieproces in eigen beheer

Het acceptatieproces en het beheer van Hyra Hypotheken wordt uitgevoerd door Ingage Servicing, een divisie binnen Ingage die zich richt op Underwriting, Primary, Special en Master Servicing van hypotheken. “Met de komst van Hyra Hypotheken accepteren en beheren wij niet alleen hypotheken voor de residentiële woningmarkt, maar ook voor de buy-to-let-markt”, verduidelijkt Sander van Lent, Director Ingage Servicing.

Voor het aanvragen van een vastgoedfinanciering heeft Ingage Servicing, samen met Yellowtail en Ohpen, een portal ontwikkeld. “De adviseurs met wie wij samenwerken kunnen via deze aanvraagportal, op onze website Hyrahypotheken.nl, zo gemakkelijk een hypotheekaanvraag indienen. Die komt direct in ons systeem binnen. Onze specialisten kunnen, in de meeste gevallen, binnen twee volledige werkdagen een indicatieve offerte uitbrengen. Door deze digitale aanpak, samen met onze persoonlijke benadering, zorgen we ervoor dat het aanvraagproces van Hyra Hypotheken soepel en aangenaam verloopt.”

‘Beste klantreis ontwikkelen’

“En dat is heel belangrijk, want we willen met Hyra Hypotheken de beste klantreis voor de adviseur ontwikkelen”, vertelt Sander van Lent. “Die ambitie kunnen we waarmaken, omdat we heel veel kennis en ervaring hebben opgedaan met residentiële hypotheeklabels, zoals Merius Hypotheken en Impact Hypotheken. We kunnen direct de vruchten plukken van de digitaliseringsslag die we met deze Ingage-labels hebben gemaakt. Bovendien beschikken we bij Hyra Hypotheken over ons eigen team van specialisten op het gebied van acceptatie, beheer en relatiemanagement. Zo hebben en houden we regie op de klantreis. Dát is ook onze HYRA-service”, legt Sander van Lent uit.

Over Hyra Hypotheken

Hyra Hypotheken is vanaf maandag 13 februari voorlopig alleen aan te vragen bij Barlavento, Beleggingspanden-financiering.nl en Voep, experts op het gebied van vastgoedfinancieringen. Klanten kunnen kiezen uit een aflossingsvrije en lineaire hypotheek (met een rentekorting) voor het (her)financieren van woningen, appartementen en combinatiepanden, tegen een rentevaste periode van 1, 3, 5, 7 of 10 jaar.

Hyra Hypotheken is een hypotheekproduct van Hyra Real Estate Investments B.V., dat wordt gefinancierd door een grote internationale investeringsmaatschappij. Het hypotheeklabel is onderdeel van Ingage, het bedrijf achter de consumentenhypotheken Merius Hypotheken en Impact Hypotheken en de franchiseketens De Hypotheekshop, Huis & Hypotheek en Hypokeur.

Terug naar overzicht