Maak kennis met: Aroen

Vandaag stellen wij een van de medewerkers van Hyra Hypotheken voor. Maak kennis met Aroen. Sommigen van u zullen al telefonisch kennis hebben gemaakt met Aroen, bij het doen van een aanvraag bij Hyra Hypotheken.

Aroen is sinds het begin betrokken bij Hyra Hypotheken. Hij heeft al vele jaren ervaring als hypotheekacceptant in de residentiële hypothekenmarkt, maar kreeg nu de kans om ook in de buy-to-let markt aan de slag te gaan. Een kans die hij met beide handen heeft aangepakt. Aroen is een fijne sparringspartner om een buy-to-let hypotheek voor te bespreken en houdt zich bezig met het gehele acceptatieproces rondom Hyra Hypotheken.

Zijn favoriete werkquote is “It’s nice to be important, but it is more important to be nice”

Hiervoor heb je als hypotheekacceptant gewerkt voor residentiële hypotheken, hoe helpt dit jou in je dagelijkse werkzaamheden in de Buy-to-Let markt?

Qua beoordeling en wetgeving merk ik dat het echt een andere tak van sport is in de buy-to-let markt. Dit maakt het voor mij ook juist leuk en interessant. Mijn ervaring als acceptant helpt mij wel dagelijks met het sparren met hypotheekadviseurs, als ik zie dat er iets aangepast moet worden ben ik niet bang om de telefoon op te pakken en ik herken snel wat een adviseur bedoelt of welke kant deze op wil met een aanvraag.

Wat is een van de leukste dingen die je hebt meegemaakt bij Hyra met een aanvraag?

Onze aanvragen zijn allemaal heel erg verschillend van elkaar. In de residentiële hypotheekmarkt verschillen aanvragen niet perse heel erg van elkaar. De eerste twee aanvragen die we kregen hadden meteen betrekking op ongeveer 20 onderpanden. Dat was meteen een duik in het diepe een daardoor ook heel leuk en leerzaam! Het is dan gelijk puzzelen en alle informatie verzamelen. In plaats van dat je naar 1 huis kijkt, ben je met bijna een straat aan huizen bezig waarvan je alle huurcontracten en taxatierapporten in moet duiken.

Welke tips zou jij meegeven aan een adviseur die een hypotheek bij Hyra afsluit?

We krijgen veel te maken met voorlegposten, waarbij we wat gegevens doorgestuurd krijgen met de vraag wat er dan mogelijk is.

Mijn tip is: om bij zo’n voorlegpost een zo juist en nauwkeurig beeld te schetsen van de situatie en de gegevens zo compleet mogelijk aan te leveren, zodat we ook een nauwkeuriger voorstel kunnen doen. Zo sta je later in het proces tijdens de daadwerkelijke beoordeling niet voor verrassingen.

Wat doe je het liefst in je vrije tijd (denk aan hobby’s)?

In mijn vrije tijd ben ik te vinden in de sportschool of op het voetbalveld. Daarnaast ben ik voornamelijk bezig met mijn autohobby of ben ik langs de waterkant te vinden met een hengel in mijn handen.

Terug naar overzicht