Een taxatierapport voor Hyra Hypotheken

Om een aanvraag voor een vastgoedfinanciering goed te kunnen beoordelen en controleren, hebben we diverse documenten nodig. Het taxatierapport is er daar een van. Hieronder vindt u meer informatie over het taxatierapport.

Waarom hebben we een taxatierapport nodig?

Een taxatierapport van het te financieren object is heel belangrijk; daarin staat bijvoorbeeld kenmerken van het pand en de marktwaarde van de woning in verhuurde staat. Deze informatie hebben wij onder meer nodig om u een indicatieve offerte te kunnen aanbieden.

Vrije keuze voor een taxateur

Wij accepteren taxatierapporten van alle taxateurs die zijn aangesloten bij de NRVT of RICS en die ook in het zakelijk register zijn opgenomen. In hun database kunt u zoeken naar een geschikte taxateur van uw keuze. In de Hypotheekgids kunt u meer voorwaarden vinden die wij stellen aan taxateurs.

Wat moet er in het taxatierapport staan?

In het taxatierapport voor de te financieren woning moeten enkele gegevens duidelijk staan vermeld. Uw taxateur of financieel adviseur weet welke dat zijn. In het onderstaande overzicht hebben wij enkele belangrijke vragen over het taxatierapport beschreven:

OnderwerpHyra Hypotheken
Wie geeft opdracht voor het taxatierapport? De aanvrager van een vastgoedfinanciering (de klant)
Met welke taxateurs werkt Hyra Hypotheken samen?We accepteren taxatierapporten van alle taxateurs die zijn aangesloten bij de NRVT of RICS en die zijn opgenomen in een zakelijk register
Wat voor taxatierapport is er nodig?xxx
Welke informatie hebben we nodig?Een zakelijke taxatie
Opiniewaarde of Waarde bij gedwongen verkoop
Marktwaarde in verhuurde staat
Marktwaarde leeg en vrij van huur en gebruik
Taxatie markthuur en onderbouwing via referenties
Huuroverzicht
Berekening van huur en het puntenstelsel (indien op of rond de grens van geliberaliseerde huur)
BAR/NAR en/of DCF-berekening
Indien van toepassing: Waardering combinatiepand (verdeling residentieel/commercieel)